De tweede week

Mijn tweede week begon op maandag 28 december. Ook deze week moest ik weer 3 dagen werken. Maar vast besloten en met meerdere gerechten in mijn achterhoofd. Toch weer doorgegaan met mijn plan.

De eerste 3 dagen, elke ochtend douche, een 2L thermoskan vullen met water en aan het werk. Gezien de feestdagen had ik besloten om niet op de weegschaal te gaan staan, gezien dit naar alle waarschijnlijkheid demotiverend zou werken.

Gedurende deze week begon ik de ijsthee wel een beetje te missen. Onlangs dat 2L drinken niet zo’n probleem was met ijsthee. Bleek dat ik niet gewent was zoveel water te moeten drinken. Zodoende kreeg ik die 2L meestal niet op voor ik weer ging slapen. De enkele keer dat ik het wel op kreeg… Wel, laten we zeggen dat ik toen geen zin meer had in ijsthee.

Routine

Ik moest en zou mijn routine opbouwen, want ik wilde mezelf niet laten kennen natuurlijk. Zodoende had ik mijn oortjes gepakt en ben op maandag avond in mijn eentje gaan lopen. Na ongeveer 20 minute herinnerde dacht ik aan de manier, hoe wij op het middelbaar onderwijs in conditie kwamen. Dus dacht het zelfde te kunnen toepassen voor mijn plan. Zodoende ben ik 1 minuut gaan lopen. De volgende minuut hardlopen. Dan 2 minuten lopen. gevolgt door 2 minuten hardlopen. daarna 3 minuten lopen, en daarna 3 minuten hardlopen. Enzovoort tot de 7 minuten. Toen ik de 7 minuten had gehaald weer terug af gaan bouwen naar 6 en daarna 5 etc.

Maandag avond

Na afloop was ik nog niet echt moe. En dacht ik: “Nou dan loop ik toch een rondje om de nieuwe Zandput.”. Dit bleek een slecht idee te zijn. Het pad, als deze er al lag, was niet zo goed verlicht. Dus nadat ik halverwege onderuit ben gegaan. Had ik mijn telefoon als zaklamp gebruikt en was vervolgens terug naar de auto gelopen om naar huis te gaan.

Dinsdag avond

Dinsdag avond ging ik op bezoek bij een vriendin. Hier ben ik redelijk op tijd weg gegaan opdat ik woensdag gewoon moest werken. Helaas ben ik een avond persoon. Zodoende was ik nog niet moe toen ik thuis kwam. Erg gemotiveerd van de avond ervoor had ik mijn schoenen weer aangetrokken en een was had rondje in het dorp gelopen.

Woensdag avond

Woensdag avond 30 december zou ik ‘s avonds na het werk naar mijn vriendin in Rotterdam gaan. Er zou een leuk eiland in de buurt zijn waar we overheen konden lopen maar zij was er ook nog nooit geweest. Zodoende had ik mijn oude schoenen aangetrokken en ben in richting Rotterdam gaan rijden.

Ik kwam rond 19:30 aan op plaats van bestemming. Nadat we heel even hadden gepraat zijn we rond 19:45 richting het eiland gelopen. Binnen 5 minute waren we ter plaatsen. Na een minuut of 15 hadden we het eiland gezien. Beide een beetje teleurgesteld over het eiland besloten we om van het eiland richting de Erasmusbrug te lopen.

Onderweg naar de Erasmusbrug waren we gezellig aan het praten over van alles en nog wat. Eenmaal aangekomen bij de Erasmusbrug waren we nog niet echt moe en het was tot onze verbazing nog droog. Zodoende zijn we de Erasmusbrug overgestoken rechtsaf gegaan en richting Noordereiland gelopen.

Bij het Noordereiland besloten we langzaam aan onze terug wandeling begonnen te beginnen. Net naar dat we de brug hadden over gestoken kwamen we een speeltuin tegen. Mijn vriendin wilde graag van de glijbaan. Kortom wij gingen van de glijbaan. Helaas was het einde van de glijbaan nat en zodoende onze konten dus ook.

Halverwege de terugweg begon het te regenen en kreeg mijn vriending last te krijgen van haar heupen. En van mijn voeten door mijn oude schoenen. Tegen de tijd dat we bij restaurant ’T Zusje in Rotterdam aan kwamen hield de regen niet op. Vanaf hier was het niet lang meer lopen.

Eenmaal terug bij haar woning rond 23:45, kwamen we er achter dat de wandeling iets langer was dan verwacht. Wij dachten een paar kilometer te gaan lopen, dit bleek ong. 13 kilometer te zijn geworden. Tot zover het plan om rustig opbouwen.

Op oudjaars dag ben ik rond 02:00 richting huis gaan rijden. Rond 02:45 zat ik op bed om een blaar van mijn linker voet te verwijderen.

De jaarwisseling

De jaarwisseling van donderdag op vrijdag ben ik bij een vriendin van me in Breda geweest. Ook hier weer lekker gegourmet en netjes op de hoeveelheden gelet. Na het eten wat spelletjes gespeeld.

Gedurende Cards Against Humanity hadden we besloten dat ik daar zou blijven crashen. Zodoende had ik de Sambuca open getrokken en bijna een fles weg gewerkt. Oeps dat ging sneller dan verwacht. Naja het stond niet in mijn plan en was de 2e keer dat jaar dus dat moest kunnen.

Vrijdag

Nieuwjaarsdag, rond de middag richting huis gegaan. Dit was de dag dat ik me strak aan het schema moest gaan houden. Naja strak… Zover het schema strak kon zijn. Eenmaal thuis gekomen nog, half brak van de drank, had ik lekker rustig aan gedaan. ‘S avonds minimaal gegeten en op tijd naar bed. Nou ja, “optijd”, voor mijn doen dan.

Zaterdag

Zaterdag lekker uitgeslapen. Rond het middag uur uit bed gekomen en even aan het gamen geweest. Meer gerechten opgezocht, ’s avonds nog even een rondje rondom de Zandput gaan lopen.

Zondag

Zondag overdag was niet erg spectaculair. ‘S avonds weer naar mijn vriendin in Rotterdam. Echter dit keer gewoon voor de gezelligheid. Rond half drie keken we weer op de klok en schoot ik een beetje in de stress. Ik moest maandag gewoon weer om half negen aan het werk zijn. Snel naar huis om te slapen.