week 1

De eerste week

Mijn eerste week starte op maandag 21 december. Ik had al mijn gegeven in Google fit gezet en mijn smart watch helemaal ingesteld. Helaas had ik geen vakantie dus kon ik nog niet volle bak beginnen. Maar ik wilde niet dat dat me tegen zou houden. Zodoende ben ik maandag na het werk op zoek gegaan naar meer gerechten (ik had er namelijk maar een paar) die ik zou kunnen eten. Omdat er nog geen boodschappen zijn gedaan moest ik het doen met wat ik had.

Al jaren eet ik s’ ochtends niet, ‘s middags een boterham of 3 tot 4 en ’s avonds 1 tot 2 boorden met avondeten. Dit wilde ik veranderen. Wetende dat ik niet het type ben dat eerder uit bed komt om te eten (en ’s ochtends toch geen behoefte heb aan eten) heb ik het volgende besloten. S’ ochtends na het douche een of twee glazen met water/Jus ‘d Orange te drinken.

Hierdoor had ik bij het middageten weer trek (dat had ik voorheen ook nooit). Echter had ik besloten dat ik me zou limiteren tot max. 2 boterhammen met wat we hadden staan (voor deze week).

En voor het avond eten zou ik niet langer een 2e keer opscheppen.

Hier heb ik me netjes aan gehouden. Daarnaast is dit de eerste week waar ik me hield aan mijn drink regel (min. 2 liter water voor ik iets anders mag pakken). Deze week heb ik de laatste zak chips (die nog open lag) opgemaakt. Hierna heb ik geen nieuwe meer aangebroken.

De rest van de week tot aan de 24e heb ik dit aangehouden.

Woensdag 23 December

Op woensdag avond op 23 december ben ik bij een vriendin in Rotterdam op bezoek geweest. Tussen alle gezelligheid kwam het ter spraken dat ik af wilde vallen. Zij en een paar andere vriendinnen die in de horeca werken wilde ook meer bewegen. Echter wonen we allemaal in een andere dorpen en steden. Niemand wilde alleen naar de sportschool, maar wel meer bewegen.

Nadat ik mijn idee had verteld wilde mijn vriendin uit Rotterdam wel mee doen met lopen. Zodoende afgesproken dat ik woensdag de 30e naar haar toe zou komen en wij de eerste ronden samen zouden gaan lopen in Rotterdam.

Kerst avond

Kerstavond was het dan zover. Mijn zusje zou ten huwelijk worden gevraagd. Deze dag had ik ‘s middags 2 boterhammen en wat ragout op. Dit Iets meer dan ik normaal gedurende de middag eet. Echter wetende dat ik die avond niet normaal zou eten vond ik dit een goed idee. ‘S avonds een boterham naar binnen werken en door naar zeeland.

De gebeurtenissen van die avond kan je hier lezen.

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag zouden we bij mijn zusje doorbrengen. Hier hebben we lekker gegourmet. Uiteraard had ik opgelet op de hoeveelheid wat ik zou eten. Ook had ik iets minder sauzen gepakt dan ik normaal zou doen. In plaats daarvan had ik iets meer kruiden gebruikt als zout en peper.

Tweede kerstdag

De tweede kerstdag heb ik thuis met vriendinnen gevierd. Geen gourmet dit keer maar soep met een hoofd van pasta en nagerecht bestaande uit ijs. Echter hadden we geen van alle behoefte aan een nagerecht. Zodoende had ik ook gedurende tweede kerstdag weer minder op dan ik normaal zou pakken. Na het avond eten viel het me voor het eerst op; dat ik aan het wennen was aan kleinere porties. Uiteraard had ik ’s avonds nog een halve fles Sambuca op.

Zondag de 27e

Zondag de 27e had ik geen honger. Dit is niet ongebruikelijk voor mij, soms eet ik een hele dag niets, en dan de volgende dag weer normaal. Maar hierdoor had ik alleen avond gegeten. Hierbij had ik mijn poging tot een nieuwe routine al verbroken.