week 3

De derde week

Mijn derde week, en tevens mijn eerste week zonder feest dagen. Deze week begon op maandag 4 januari 2021.

Maandag

Maandag op tijd opgestaan i.v.m. werk. Nog snel even op de weegschaal en Google fit bijwerken en tot mijn verbazing was er sinds 21 december 2020 al 4,8 kilo af. Onlangs de feestdagen was ik al afgevallen!

Hierna snel en gemotiveerd aan het werk. Tussendoor mijn ouders af en toe helpen met de verbouwing. Hier een deurtje er af. Daar een deurtje hangen. Af en toe een kast of tafel verzetten.

’S Avonds na het werk ben ik me gaan focussen op mijn 3e secundaire doel. “Andere informeren die net als ik problemen hebben met hun gewicht.” Ik ben ’s avonds begonnen met een WordPress website op te zetten. Uiteraard stond deze nog niet live. Daarnaast ben ik begonnen met enkele teksten te schijven.

Deze teksten had ik op maandag avond geschreven:

Dinsdag

Dinsdag weer op tijd opgestaan i.v.m. werk, snel op de weegschaal en zag ik dat ik 0,2 kilo was aangekomen. Een beetje ontmoedigt weer aan het werk gegaan. Maar dit was de eerste dag waar ik 2L water op kreeg voor het avond eten. Gedurende het avondeten wel gewoon nog water gepakt.

Ook vandaag zou ik weer gaan lopen. Zodoende ben ik naar het eten een vriendin op gaan halen in Raamsdonksveer, vervolgens zijn we samen naar Rotterdam gereden naar een andere vriendin.  Echter gezien mijn vriendin uit Raamsdonksveer nog niet eerder had mee gelopen zouden we rustig beginnen. Ja… dat was de bedoeling…

Het looptemp lag hoger dan woensdag de 30e. Het eerste deel van deze route had niet één stoep, die recht lag. Overal staken tegels naar boven of zaten er kleine deuken in het trottoir.

Tegen de tijd dat mijn vriendin uit Raamsdonksveer een beetje moe begon te worden, was mijn vriendin uit Rotterdam de weg een beetje kwijt en ze kon de loopbrug niet vinden. Zodoende zijn we naar de Erasmusbrug gelopen en vanuit daar zijn we terug gelopen zoals er de 30e hier naartoe hadden gelopen.

Toen we eenmaal terug waren had mijn vriendin uit Raamsdonksveer wat spier pijn. En bleek het 00:00 te zijn. Ook zagen we dat we ruim 15 kilometer hadden afgelegd. zoals ik eerder al had gezecht: “rustig beginnen. Ja… dat was de bedoeling…” . Nog heel even gepraat en rond 1 uur weer richting huis gegaan. Rond half 2 lag ik weer op bed.

Woensdag

Uiteraard de volgende dag weer vroeg uit bed. Nog steeds een beetje ontmoedigt van het aankomen van dinsdag besloot ik direct te beginnen met mijn plan om gezond te eten. Ik vond een goed idee met ingrediënten die ik ook lekker vind. Bekijk hier wat ik had gevonden!

Zodoende ben ik rond de middag even naar de Jumbo gelopen voor boodschappen. Snel de ingredienten gehaald die erg goed waren aangeschreven om af te vallen.

’S Avonds naar een maat in Sprang-Capelle daar (gezond) mee gegeten. Dit was meer toeval dan wijsheid maar ach, het was heerlijk! ’S Avonds rond een uur of 11 richting huis, nog even een rondje in Raamsdonksveer gelopen en weer na bed rond een uurtje of 00:00.

Donderdag

Op tijd en uitgerust opgestaan. Even op de weegschaal en bleek dat ik (in totaal) 9.2 kilo kwijt ben sinds de eerste meeting van 21 december 2020. Met een goed gevoel ben ik die ochtend aan het werk gegaan en heb ook veel werk kunnen verzetten.

In de middag weer de zelfde lunch als Woensdag. Overdag kreeg ik het idee voor dit domeinnaam. Snel tussen het werk door had ik hem geregistreerd.

’S avonds hadden we geen keuken door de verbouwing. Zodoende wilde mijn ouders een frietje gaan halen. Echter had ik besloten daar niet aan mee te doen. Ja ik ben daar best trots op!

Ik had frietje met snacks voor mijn ouders besteld en ben het rond 18:10 voor ze op gaan halen. Zelf had ik 4 crackers met beleg gegeten. Bij het avond eten had ik wat water gepakt.

Nog steeds had ik geen ijsthee gepakt. Al moet ik wel zeggen dat ik er wel meer en meer zin in heb.

‘S avonds doorgegaan aan de WordPress website en de teksten. En rond 00:00 weer gaan slapen. Met een beetje geluk kon ik de website deze week nog draaiende hebben. En kan ik weer in tegenwoordige tijd schrijven.

Vrijdag

Vrijdag ochtend wederom opgestaan en gedoucht voor het werk. Na het douchen nog even op de weegschaal, 9,8 kilo’s verloren. Ik begon nu zelf langzaam resultaat te zien. Erg motiverend kan ik je vertellen. Overdag moest ik werken, in de middag nog even naar de jumbo gegaan voor boodschappen.

‘S avonds zou ik naar een vriendin in Breda gaan. Mijn vriendin uit Raamsdonksveer zou ook gaan, zij zou mij dan ook ophalen rond 18:30.